Čo je to FIFFBA?

Festival international du film francophone de Bratislava / Medzinárodný festival frankofónneho filmu Bratislava (FIFFBA) je prehliadkou súčasnej kinematografie frankofónnych krajín. Frankofónia združuje veľké množstvo krajín, ktoré sa podieľajú na šíreni francúzskeho jazykového a kultúrneho povedomia.

FIFFBA dnes

Za 12 rokov svojej existencie sa z pôvodne skromnej prehliadky dvadsiatky filmových diel stal etablovaný festival s významným medzinárodným renomé a silnou medzinárodnou účasťou kvalitných filmov a svetoznámych hostí. Ocitol sa v centre záujmu médií, teší sa z priazne partnerov a jeho popularita rastie vďaka každoročne sa zvyšujúcemu počtu svojich festivalových divákov.

ARCHIMERA a FIFFBA

Na 12. ročníku sa organizačne podielal aj Adam Berka, ktorý prizval o.z. Archimera na inovatívne riešenie informačného a akreditačného pultu. Namiesto prenájmu existujúcich systémov sa rozhodol použiť tie isté peniaze na vytvorenie jedinečného mobiliáru špeciálne pre festival. Archimera navrhla modulový systém z deviatich kociek spojených v štyry základné objekty na kolieskach. Každý objekt má kolieska z dvoch strán, takže je použiteľný v dvoch polohách, čo poskytuje obtovské množstvo vzájomných variácií. Keď sa pult nepoužíva, zložený do súvislej steny môže byť odložený bokom, čo bolo výhodné pre upratovanie priestorov multiplexu kín, kde sa festival odohrával.

FIFFBA modulos: Martin Antal, Tomáš Augustín, Michal Sládek spolupráca: Adam Berka